stäng av

Ingredienser

  • 5 Sarek
  • 1 burk creme av gröna oliver (135 g)
  • ½ dl olivolja
  • 100 g riven parmesan
  • 60 g pinjenötter
1
2
3
4
5
25 röster

SNITTAR MED OLIVKRÄM, PARMESAN OCH PINJENÖTTER

Recept skapat av Underbara Clara

Goda och enkla snittar till kalaset! Receptet ger ca 50 snittar.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 5 Sarek
  • 1 burk creme av gröna oliver (135 g)
  • ½ dl olivolja
  • 100 g riven parmesan
  • 60 g pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram bröden och pensla ovansidan med olivolja. Var noga med att också pensla kanterna på brödet. Bred sedan ut lite olivkräm – det behöver inte vara ett tjockt lager. Strössla över parmesan och pinjenötter och lägg bröden på en plåt.
  3. Kör i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått färg. Det är viktigt att bröden gräddas så pass länge att de går att bryta isär i snygga bitar när de kallnat.
  4. Låt svalna på en plåt och bryt sedan i mindre munsbitar.