SNITTAR MED OLIVKRÄM, PARMESAN OCH PINJENÖTTER
Goda och enkla snittar till kalaset! Receptet ger ca 50 snittar.
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 5 Sarek
- 1 burk creme av gröna oliver (135 g)
- ½ dl olivolja
- 100 g riven parmesan
- 60 g pinjenötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta fram bröden och pensla ovansidan med olivolja. Var noga med att också pensla kanterna på brödet. Bred sedan ut lite olivkräm – det behöver inte vara ett tjockt lager. Strössla över parmesan och pinjenötter och lägg bröden på en plåt.
- Kör i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått färg. Det är viktigt att bröden gräddas så pass länge att de går att bryta isär i snygga bitar när de kallnat.
- Låt svalna på en plåt och bryt sedan i mindre munsbitar.