stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 3 dl Räkor, skalade
  • 2 dl Creme fraiche
  • ½ Purjolök, skivad
  • 1 tsk Skånsk senap
  • 1 msk Dill, finhackad
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
944 röster

Sareksnittar med räkor

0.72 kg CO2e/portion
26%

av rek. daglig klimatbudget

Receptet ger ca 10-15 snittar.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 3 dl Räkor, skalade
  • 2 dl Creme fraiche
  • ½ Purjolök, skivad
  • 1 tsk Skånsk senap
  • 1 msk Dill, finhackad
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Rör samman alla ingredienser.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred ut röran på brödskivorna, rulla ihop och skär fina snittar.
  4. Tips! När du blandar något som innehåller crème fraiche, rör försiktigt så att inte röran blir för lös. Vill du ha en riktigt fast röra (t ex om du ska ta med snittarna ut på picknick eller om du ska förvara snittarna i kylen en längre stund) går det bra att vispa crème fraichen innan med elvisp, blanda sedan som vanligt.