Snittar med rökt lax, ört- och kapriskräm och inlagd gurka
Perfekt att servera på buffé eller som en liten förrätt.
Förslag på bröd
Abisko
Ingredienser
- 2 Abisko
- 4 skivor rökt lax
- Inlagd gurka:
- 1 gurka
- 1 dl vatten
- 2 msk ättika
- 2 msk strösocker
- 3 krm salt
- Ört- och kapriskräm:
- 4 msk kapris, små
- 2 msk finhackad bladpersilja
- 2 msk finhackad gräslök
- 200 g färskost
- 1 nypa salt
- svartpeppar
- Till servering:
- 1 knippe rädisor
- Örter och salladsskott som garnering t ex. ärtskott och mangoldskott.
Gör så här
Inlagd gurka
- Hyvla gurkan på längden, krama ur vätskan.
- Blanda vatten, ättika, socker och salt i en bunke tills sockret lösts upp.
- Lägg ner gurkan i lagen. Blanda och ställ i kylen minst 10 min.
Ört- och kapriskräm
- Hacka kaprisen i mindre bitar. Blanda sedan med färskost, persilja och gräslök i en bunke.
- Smaka av med salt och peppar.
Montering
- Bred ut ört- och kapriskräm på bröden, lägg på laxen och den snabb inlagda gurkan.
- Rulla samman som en rulltårta.
- Om man inte ska servera direkt täcker man dem med plastfolie och förvarar i kylen.
Servering
- Skär rullarna i mindre bitar, ca 6 cm höga.
- Ställ snittarna på ett fat och toppa med färska örter, salladsskott och en bit rädisa.