Sofi Royal
Receptbidrag från Sofi Warenfalk.
Ingredienser
- 6 halvmånar Jubileumskaka
- bregott
- 5 dl vispad vispgrädde
- 5 dl majonnäs, egengjord eller Hellmans
- 6 ägg, hårdkokta och hackade
- 1½ burkar ansjovis, finhackade filéer
- 1 knippe hackad gräslök
- 1 stor finhackad schalottenlök
- 2 burkar salladskrabba, häll av spadet
- 2 stjälkar selleri, finhackade
- 1 stort knippe dill, finhackad
- 2½ msk dijonsenap
- 1 citron, zest
Gör så här
- Blanda en gräddmajonnäs med 5 dl vispad grädde och 5 dl majonnäs.
- Fylling 1: Blanda hackade ägg, 1–2 burkar ansjovis, gräslök, schalottenlök och 1 slev gräddmajonnäs.
- Fylling 2: Blanda salladskrabba, selleri, dill, dijonsenap, citronzest och 1 slev gräddmajonnäs.
- Sammansättning: Bred alla bröd med bregott och lägg i en rund form. Toppa med fyllning 1, lägg på ett bröd, fyllning 2, bröd och sedan gräddmajonnäs runt hela tårtan.
- Låt gärna vila över natten för att smakerna ska sätta sig.
- Klä tårtan med gurka hyvlad på längden på mandolin – lägg som en vackert väv. Dekorera med spritsad majonnäs, citronskivor, rädisa, cocktailtomater dillkvistar, forellrom och svarta sesamfrön.
- Smaklig spis!