Sofies italienska lyxtårta
Receptbidrag från Sofie Eklund.
Ingredienser
- Jubileumskaka
- 8 dl vispad creme fraiche
- 200 g Créme bonjour vitlök
- 150 g smulad salladsost
- 2 tsk italiensk salladskrydda
- 80 g strimlad pepparsalami
- 1 msk pesto rosso
- 100 g naturell färskost
- ärtskott
- tryffelsalami
- Milanosalami
- pepparsalami till garnering
- ruccola
- babyplommontomater
- soltorkade tomater
- brie
- babymozarella
- oliver
- basilika
- hyvlad parmesan
- mosade ostkrokar
Gör så här
- Fyllning 1: Blanda ihop 2 dl vispad creme fraiche, Créme bonjour Vitlök, smulad salladsost och italiensk salladskrydda.
- Fyllning 2: Blanda ihop 3 dl vispad creme fraiche, strimlad pepparsalami, pesto rosso och naturell färskost.
- Lägg ut och skär till ena lagret med brödbottnar till önskad storlek. Lägg på fyllning 1 och sedan ett till lager med bottnar.
- Bred ut fyllning 2 och ett till lager med bottnar. Bred sedan ut ett tunt lager med 3 dl vispad creme fraiche över hela tårtan. Gör gärna detta på förmiddagen och plasta in och låt stå och gotta till sig några timmar. Du kan även förbereda tårtan kvällen innan.
- På kanterna, tryck fast mosade superbågar och ärtskott. På toppen, ös på med önskad mängd av tryffelsalami, Milanosalami, pepparsalami, ruccola, ärtskott, babyplommontomater, soltorkade tomater, brie, babymozarella, oliver, basilika och hyvlad parmesan. Salamirosorna gör du genom att lägga salami omlott över kanten på ett glas – använd ett glas som inte är så stort – sedan vänder du glaset upp och ned, voilà!