Spansk potatiswrap
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- Romescosås:
- 2 Röda paprikor, grillade
- 5 Körsbärstomater, mogna
- 1 dl Skållad mandel
- 1 Röd chili
- 2 Vitlöksklyftor
- Olivolja
- Salt och peppar
- 1 msk Rödvinsvinäger
- 1 tsk Socker
- Rostad potatis:
- 500 g Småpotatis
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Flingsalt
- 2 kvistar Rosmarin
- ½ dl Mandel, skållad och rostad
- ½ dl Finhackade örter som persilja, basilika och timjan
Gör så här
Romescosås
- Sätt ugnen på 200°.
- Dela paprikorna och ta bort kärnorna.
- Lägg dom med skalet upp på en plåt och grilla i ugnen i 15 minuter eller tills skalet börjar bli blåsigt och bränt.
- Lägg de heta paprikorna i en plastpåse.
- Dela tomaterna mitt itu, lägg dem tillsammans med mandlar, chilifrukten och vitlöken på en plåt.
- Ringla över lite olja, salta och peppra och rosta i ugnen i 8-10 minuter eller tills mandlarna fått färg.
- Ta bort skalet på paprikorna och tomaterna samt skal och kärnor från chilifrukten och lägg sedan allt i en mixer.
- Tillsätt vinäger, socker och olivolja. Mixa ihop till en sås.
Rostad potatis
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela större potatisar. Lägg potatisarna i en långpanna.
- Ringla över olja och strö över salt. Blanda om ordentligt.
- Lägg i rosmarin och sätt in långpannan i ugnen i cirka 20 minuter.
- Låt svalna något.
- Rosta mandlar i en torr, varm stekpanna.
- Hacka örterna.
Wraps
- Bred ett tunt lager romescosås på bröden.
- Lägg på potatis och klicka på extra romescosås, toppa med finhackade örter.
- Falafelwrap 4 portioner och hackade, rostade mandlar.