Sparrisknyten med mozzarella, gorgonzola och serranoskinka
Knyten med mycket smak. Perfekt som förrätt tillsammans med en vårig sallad.
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 1 Sarek
- 125 g mini mozzarella
- 100 g gorgonzolaost
- 8 tunna sparris, färska eller frysta som tinats
- 8 skivor serranoskinka
- 1 uppvispat ägg
- Salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ut brödet på en skärbräda och skär upp i 4 bitar.
- Lägg sen ut brödbitarna på ett bakplåtspapper. Skär bort nedre delen på sparrisen om den är hård.
- Lägg ut 2 skivor skinka på varje bröd, 2 sparrisar och några skivor mozzarella. Lägg på en bit gorgonzola, salta och peppra.
- Vik sedan samman 2 hörn på brödet och fäst med en tandpetare. Pensla knytena med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen ca 20 min tills de fått en gyllene färg och osten smält. Ta bort tandpetaren och servera direkt.