Spenat och fetaostpaj
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- 4 Ägg
- 4 dl Creme fraiche
- 150 g Fetaost
- Smör till pensling
- 65 g Babyspenat
- 2 msk Solkyssta tomater
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Beroende på vilken storlek på formen som du ska använda kan du behöva klipp bröden till jämna fyrkanter (har du större former så behövs inte det).
- Pajskal: Smält smöret och pensla bröden.
- Lägg med smörsidan ner varsin pajform på cirka 14 cm eller i ugnsfast skålar med höga kanter och tryck på plats med lätt hand.
- Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem.
- Pensla botten av pajerna med uppvispat ägg – det ger en liten barriär så att inte fyllningen gör botten för mjuk.
- Förgrädda skalen mitt i ugnen tills de fått lite färg, ca 5 – 10 minuter.
- Smula fetaosten och vänd ner den och creme fraiche med äggen.
- Lägg en näve babyspenat och några tomater i varje pajform.
- Häll på äggsmeten.
- Grädda mitt i ugnen tills fyllningen just har stannat och pajen fått lite färg, det tar ca 25 minuter.