stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 4 Ägg
  • 4 dl Creme fraiche
  • 150 g Fetaost
  • Smör till pensling
  • 65 g Babyspenat
  • 2 msk Solkyssta tomater
1
2
3
4
5
2 röster

Spenat och fetaostpaj

Recept skapat av Johanna Westman

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 4 Ägg
  • 4 dl Creme fraiche
  • 150 g Fetaost
  • Smör till pensling
  • 65 g Babyspenat
  • 2 msk Solkyssta tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Beroende på vilken storlek på formen som du ska använda kan du behöva klipp bröden till jämna fyrkanter (har du större former så behövs inte det).
  3. Pajskal: Smält smöret och pensla bröden.
  4. Lägg med smörsidan ner varsin pajform på cirka 14 cm eller i ugnsfast skålar med höga kanter och tryck på plats med lätt hand.
  5. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem.
  6. Pensla botten av pajerna med uppvispat ägg – det ger en liten barriär så att inte fyllningen gör botten för mjuk.
  7. Förgrädda skalen mitt i ugnen tills de fått lite färg, ca 5 – 10 minuter.
  8. Smula fetaosten och vänd ner den och creme fraiche med äggen.
  9. Lägg en näve babyspenat och några tomater i varje pajform.
  10. Häll på äggsmeten.
  11. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen just har stannat och pajen fått lite färg, det tar ca 25 minuter.

Fler recept med