stäng av

Ingredienser

  • 1 Jubileumskaka
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 dl färskost
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 10 g ruccolasallad
  • 8 kvistar av färsk timjan
1
2
3
4
5
10 röster

Svampsnittar på Jubileumskaka

Recept skapat av Ida Jerrevik

Underbara svampsnittar som är lika goda som snacks till fördrinken som förrätt eller till vickning senare på kvällen. Du kan lätt utesluta skinkan om du önskar vegetariska snittar. Hacka gärna ett par inlagda soltorkade tomater och strö över svampkrämen istället, behövs inte men blir extra gott!

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 1 Jubileumskaka
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 dl färskost
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 10 g ruccolasallad
  • 8 kvistar av färsk timjan

Gör så här

  1. Hacka och stek champinjonerna i smör ca 5 minuter. Salta och peppra en aning. Låt svalna.
  2. Skär brödet i ca 8 snittar (eller gör dem hälften så stora så blir det fler istället) och lägg dem på ett uppläggningsfat.
  3. Mixa champinjonerna när de svalnat, tillsätt färskost och mixa ihop i ca 10 sekunder.
  4. Lägg några rucolablad och en skiva lufttorkad skinka på varje snitt, gör du fler mindre snittar räcker en halv skiva skinka på varje snitt.
  5. Toppa med en klick svampröra och lite timjan.
  6. Tips! Har du svamp du plockat själv, t ex kantareller, så blir det supergott i det här receptet! Har du fryst svamp så tinar du den (går bra direkt i pannan om det inte är en stor mängd), fräser svampen i smör och följer sedan receptet som vanligt. Har du torkad svamp så blötlägg minst 30 minuter, krama ur svampen och fräs i smör och fortsätt sedan enligt ovan.