stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 250 g Valfri svamp
  • 2 msk Smör
  • 5 Körsbärstomater
  • 100 g Chèvre, smulad (spara hälften till topping)
  • 1 tsk Färsk timjan
  • Salt och peppar
  • 4 msk Färskost
  • 100 g Ruccolasallad
  • ½ dl Rostade hasselnötter
1
2
3
4
5
6 röster

Svampwrap

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 250 g Valfri svamp
  • 2 msk Smör
  • 5 Körsbärstomater
  • 100 g Chèvre, smulad (spara hälften till topping)
  • 1 tsk Färsk timjan
  • Salt och peppar
  • 4 msk Färskost
  • 100 g Ruccolasallad
  • ½ dl Rostade hasselnötter

Gör så här

  1. Rensa, skiva och förväll svampen om du använder kantareller eller annan vild svamp.
  2. Stek svampskivorna i smör tills de mjuknar.
  3. Dela tomaterna och blanda ner tomater, hälften av chèvren och timjan.
  4. Salta och peppra.
  5. Bred färskost på bröden.
  6. Lägg på ruccola och svampröra.
  7. Strö över resten av chèvren och finhackade rostade hasselnötter. 
  8. Vik ihop och ät!