stäng av

Ingredienser

  • 2–3 paket Jubileumskaka
  • ¾ tub valfri kaviar
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 kokade ägg
  • 200 g skalade räkor, hackas
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka dill
1
2
3
4
5
0 röster

Tantens smörgåstårta

Receptbidrag från Ewa Wilhelmsdotter.

Ingredienser

  • 2–3 paket Jubileumskaka
  • ¾ tub valfri kaviar
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 kokade ägg
  • 200 g skalade räkor, hackas
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka dill

Gör så här

  1. Koka äggen, skala och hacka. Hacka räkorna, men spara några för dekorering. Hacka dill.
  2. Vispa 1 liter grädde. Blanda i majonnäs, kaviar, ägghack, räkor och dill. Smaka av och blanda efter eget tycke.
  3. Varva röran med Jubileumskakan som du lägger i cirkel och så hög du önskar. Avsluta med ett tunnare lager röra.
  4. Vispa nu de sista 3 dl grädde och blanda i några matskedar kaviar. Bred ut det över hela tårtan, som att klä en gräddtårta ungefär. Sidorna också.
  5. Med fördel, dekorera tårtan nästa dag så den gottat till sig lite.
  6. Hacka bladpersilja och klä sidorna med det. Alternativt smulat smördegsflarn Garnera tårtan som du vill, till exempel med sallad, räkor, ost, vindruvor, svart kaviar, apelsinskivor, citronskivor, syltade mandarinklyftor, gurka och körsbärstomat.
  7. Njut!

Fler recept med