Tarte flambée med sparris och ägg
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- 2 knippen grön sparris
- 200 g haricots verts el brytbönor
- 2 dl gröna ärtor, tinade
- 3 dl crème fraiche
- 3 dl västerbottensost
- 8 ägg
- 1 nypa salt
- svartpeppar
- olivolja
Gör så här
- Börja med att skära bort den nedre delen på sparrisen.
- Förväll några minuter i saltat vatten tillsammans med bönorna. Spola dem med kallt vatten så de behåller spänsten.
- Lägg ut bröden på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Bred ut creme fraichen, strö över västerbottensost.
- Lägg sedan ut grönsakerna, gör plats för 2 ägg per bröd. Knäck sedan äggen försiktigt på brödet.
- Salta, peppra och ringa lite olivolja över.
- Baka i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
- Skär upp i bitar och servera genast.