Tiramisu med färska jordgubbar
God dessert som är perfekt att göra till många när den kan tillagas dagen innan servering. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska jordgubbar.
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
Gör så här
- Börja med att skära ner brödet i mindre stavar, ca 2 cm breda.
- Blanda likör och espresso.
- Lägg ut allt bröd i botten av en form med kanter.
- Häll likörblandningen över brödet och ställ åt sidan.
Mascarponekräm
- Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum, ställ åt sidan.
- Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt i en ny bunke.
- Vispa grädden i ytterligare en bunke
- Blanda ner mascarponen i äggulesmeten, blanda sedan ner grädden.
- Vänd sist ner den vispade äggvitan med slickepott och blanda ordentligt
Montering
- Lägg ut hälften av brödet i en form så det täcker botten.
- Använd en stekspade så de inte går sönder när man lyfter dem.
- Bred ut hälften av smeten, lägg sedan på resten av bröden och bred på det sista av smeten.
- Låt stå i kylskåp minst 6 timmar innan servering, gärna över natten.
Servering
- Sikta över kakao och servera tillsammans med färska jordgubbar.