Tunnbrödscannelloni med kyckling
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 8 Sarek
- Fyllning:
- 1 Gul lök
- 3 Pressade vitlöksklyftor
- ½ dl Solroskärnor
- 1 Grillad kyckling
- 2 dl Crème fraiche, gärna smaksatt med chili
- 1 dl Riven ost, gärna lagrad
- 2 dl Bladspenat
- ½ tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- Bechamelsås:
- 2 msk Smör
- 2 msk Vetemjöl
- 5 dl Mjölk
- 2 dl Riven ost, gärna lagrad
- Till servering:
- Sallad
Gör så här
- Börja med fyllningen. Hacka lök och bryn i smör tillsammans med den pressade vitlöken och solroskärnorna. Rensa kycklingen, strimla köttet och vänd ned i pannan. Tillsätt crème fraiche, ost och bladspenat. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela blandningen på bröden och rulla ihop till rullar. Rada upp rullarna i en ugnsfast form.
- Gör bechamelsåsen genom att bryna smör i en kastrull, tillsätt mjöl och rör till en slät smet utan klumpar, späd med mjölk. Låt koka upp och sjud i 2-3 minuter. Tillsätt 1 dl ost och blanda till en slät sås.
- Häll ostsåsen över rullarna och toppa med det sista av osten. Grädda i 200 grader ca 20 minuter tills ytan får fin färg. Servera med en god sallad.
Tips!
- Testa andra fyllningar, t ex aubergine istället för kyckling för en vegetarisk rätt – eller köttfärs.