stäng av

Ingredienser

  • 12 Polarbröds tunnbröd
  • 6 ägg
  • 8 msk riven pepparrot
  • 3 dl gröna ärtor
  • 800 g färskost
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 citron
  • 1300 g skalade räkor
  • färsk dill
  • 10 skivor rökt lax
  • tomat
  • isbergssallad
  • gurka
1
2
3
4
5
0 röster

Tunnbrödstårta deluxe

Receptbidrag från Emil Larson.

Ingredienser

  • 12 Polarbröds tunnbröd
  • 6 ägg
  • 8 msk riven pepparrot
  • 3 dl gröna ärtor
  • 800 g färskost
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 citron
  • 1300 g skalade räkor
  • färsk dill
  • 10 skivor rökt lax
  • tomat
  • isbergssallad
  • gurka

Gör så här

  1. Koka äggen i åtta minuter, spola sedan i kallt vatten. Skala och riv pepparroten på ett rivjärn, mixa ärtor, pepparrot och färskost i en matberedare. Därefter smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  2. Lägg undan ca 2 dl räkor till garnering. Blanda resten av räkorna i röran, bred sedan på röran på första tunnbrödet, alternera och avsluta toppen med röra och garnering – skiva ägg och lägg på med räkorna, laxen och den färska dillen.

Fler recept med