Tunnbrödsticks med zataar och morotshoummus
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 2 Sarek
- 1 msk Olja
- 1 tsk Flingsalt
- 1 msk Zataarblandning
- Zataar
- 1 msk Rostade sesamfrön
- 1 msk Torkad timjan
- 2 msk Mortlad sumac (ersätt med rivet skal från 1 citron om du inte hittar sumac i din butik)
- Morotshummus
- 3 Stora morötter
- 4 Vitlöksklyftor
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Flingsalt
- 2 msk Saft från en citron
- 2 msk Tahini
- msk Olivolja
- tsk Spiskummin
- 1 tsk 1 tsk gurkmeja peppar
Gör så här
Börja med morotshoummus:
- Skala och skär morötterna i små bitar. Skala vitlöksklyftorna och behåll dem hela. Lägg alltsammans på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter, tills de är mjuka. Låt svalna något.
- Häll sedan ner morötter, vitlök, olja, cironsaft, tahini, olja och kryddor i en mixer. Mixa till en jämn röra. Späd med vatten om det blir för tjockt. Smaka av med citron, tahini, spiskummin eller peppar.
Gör dina tunnbrödsticks:
- Sätt ugnen på 225º. Skär brödet i ca 2 cm breda strimlor och lägg tätt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och strö över zataar och flingsalt. Grädda i 3-5 minuter. Låt svalna på plåten.