stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 1 Burk kikärtor (ca 400 g), väl avrunna
  • 150 g Fetaost
  • 1 Stjälk selleri
  • 1 Morot
  • 2 msk Färsk koriander
  • ½ Rödlök
  • 1 msk Olivolja
  • ½ Pressad citron (ca 2 msk juice)
  • 1 tsk Chiliflakes
  • Salt och peppar
  • Valfria salladsblad
1
2
3
4
5
13 röster

Tunnbrödswrap med fetaost och kikärtor

1.03 kg CO2e/portion
38%

av rek. daglig klimatbudget

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 1 Burk kikärtor (ca 400 g), väl avrunna
  • 150 g Fetaost
  • 1 Stjälk selleri
  • 1 Morot
  • 2 msk Färsk koriander
  • ½ Rödlök
  • 1 msk Olivolja
  • ½ Pressad citron (ca 2 msk juice)
  • 1 tsk Chiliflakes
  • Salt och peppar
  • Valfria salladsblad

Gör så här

  1. Mixa kikärtorna och fetaosten grovt (el. mosa med gaffel).
  2. Skär selleri fint och hyvla moroten längs med i tunna remsor.
  3. Hacka koriander och rödlök grovt.
  4. Blanda allt med olivolja, citronjuice och chiliflakes.
  5. Salta och peppra.
  6. Fyll bröden och addera några salladsblad (och/eller groddar. Kyckling blir också gott i).
  7. Vik ihop till wraps.