Underbar sommartårta
En underbar sommartårta med smak av kola, vit choklad och jordgubbar, en perfekt smakkombination på vår Jubileumskaka som är perfekt även till söta smaker!
Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
Gör så här
Fyllning 1
- Smält vit choklad sakta i en skål över vattenbad eller i en glas- eller porslinsskål i micron. Den får inte bli för varm så att den bränns. Låt chokladen svalna.
- Vispa grädde fluffigt. Rör ner lite grädde i taget i chokladen, blanda försiktigt till ett jämnt fluff.
- Låt stå svalt i ca 30 minuter.
- Skiva 0,5 liter jordgubbar och lägg i en separat skål, dessa ska ligga inuti tårtan.
Fyllning 2
- Vispa grädden fluffigt, rör försiktigt i dulce de lechen.
- Låt stå svalt i ca 30 minuter.
Topping
- Vispa 2 dl grädde
- Dela 1,5 liter jordgubbar på mitten och lägg i en skål.
- Förbered även genom att hacka 25 gram vit choklad.
Montering
- Lägg ut 2 brödskivor till en rund tårtbotten på ett tårtfat.
- Bred ut vit chokladmousse, dvs fyllning 1 och lägg sedan jordgubbsskivor ovanpå.
- Lägg på nästa lager bröd och bred ut dulce de leche-moussen, dvs fyllning 2.
- Lägg på ytterligare ett lager bröd. Toppa med vispgrädde och dekorera med jordgubbar, vit choklad och citronmeliss.
Tips!
- Tårtan ser snyggast ut om den serveras direkt efter montering, men blir lika god om den får stå i kylen en stund. Vill du däremot vara säker på att den även vinner skönhetspriset så förbered mousserna och vispa grädden och förvara i kylen, de håller sig några timmar utan problem. Gör sen klart jordgubbarna och det övriga och montera ihop tårtan strax före servering!