Underbara Claras silltårta
Receptet är tillagat på fyra stycken halvmånar, 1 påse Jubileumskaka.
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
Gör så här
- Lägg matjessillen i ett durkslag och låt vätskan rinna av. Koka äggen och låt svalna, skiva sedan tunt.
- Vispa crème fraiche fluffig med en elvisp och rör sedan ner färskosten. Finhacka rödlök och blanda ner – men spara en bit lök till dekoration av silltårtan.
- Krama försiktigt vätskan ur matjessillen och skär den mindre bitar. Rör ner i crème fraiche-röran och smaka av med svartpeppar.
- Lägg en hel, rund, Jubileumskaka på ett fat. Bred över hälften av sillröran och lägg sedan de skivade äggen i ett jämnt lager ovanpå. Lägg på ett till lager av Jubileumskaka och bred ut sillröra. Dekorera tårtan med rödlök och klippt gräslök. Servera genast.
Tips!
- Den här silltårtan är gjord utan gelatin eller annan stabiliserande ingrediens vilket innebär att den blir lite fuktig om den står länge i kylen. Vill du ändå förbereda så vänta med att breda ut översta lagret till strax innan servering så blir den snyggast!