stäng av

Ingredienser

  • 1 Jubileumskaka från Polarbröd
  • 3 dl gula fjällkantareller
  • 2 paket bacon
  • 10 cm purjolök
  • dl creme fraiche
  • salt
  • peppar
  • 2 skivade tomater
  • 1 dl Västerbottensost
1
2
3
4
5
0 röster

Varm norrländsk smörgåstårta

Receptbidrag från Carola Olofsson.

Ingredienser

  • 1 Jubileumskaka från Polarbröd
  • 3 dl gula fjällkantareller
  • 2 paket bacon
  • 10 cm purjolök
  • dl creme fraiche
  • salt
  • peppar
  • 2 skivade tomater
  • 1 dl Västerbottensost

Gör så här

  1. Stek, svamp, bacon och lök. Blanda i creme fraiche, krydda och salta.
  2. Bred röran mellan och ovanpå brödskivorna, lägg tomater överst och strö osten på toppen.
  3. Gratinera i ca 225 grader i 10–15 min tills osten smält. Servera som den är eller med en sallad.

Fler recept med