Varm smörgåstårta chevre chaud
Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- Jubileumskaka
- 6 halvmånar Jubileumskaka
- Fyllning:
- 1 Röd lök, skurna i tunna skivor och mjukstekta i smör
- 2 Fänkålshuvuden, strimlade och mjukstekta i smör
- Färsk timjan, salt och peppar
- ½ dl Fikonmarmelad
- 1 dl Rostade, finhackade valnötter
- Getostkräm:
- 150 g Chèvre
- 3 dl Creme fraiche
- Topping:
- 1 dl Creme fraiche
- 150 g Chèvre skuren i tunna skivor
- 2 Färska fikon
- Färsk Timjan, valnötter, honung
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ihop två bröd på en bakpappersklädd plåt så att du får en rundel.
- Gör en getostkräm genom att mixa chèvre och cremefraiche till en jämn kräm.
- Bred cirka hälften av getostkrämen på bröden.
- Skala och skiva rödlök och stek den mjuk i smör på låg värme.
- Ansa och strimla fänkålen och stek den på samma sätt i en annan stekpanna.
- Lägg lök, fänkål och timjan på brödet. Täck med två nya bröd och bred resten av getostkrämen över. Bred på fikonmarmelad och strö över valnötter.
- Lägg på ett bröd till och bred på creme fraiche. Lägg på skivor av getost, skivor av fikon och valnötter. Ringla över honung.
- Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter