Varmrökt lax med örtmajonnäs och grönkål
Det går bra att byta ut laxen till räkor eller annat skaldjur.
Förslag på bröd
Abisko
Ingredienser
- Abisko
- 1½ dl majonnäs
- 2 msk hackade örter till exempel dill, gräslök och persilja
- salt & svartpeppar
- 2 grönkålsblad
- olivolja till stekning
- 1 skiva Abisko
- 1 msk smör
- 125 g varmrökt lax
Gör så här
- Blanda majonnäsen och örterna, smaka av med salt och peppar.
- Skär bort stjälken från grönkålen och skär eller riv sedan ner i mindre bitar. Stek i lite olivolja tills kålen blivit lite krispig, ca 7 min.
- Skär brödet i mindre bitar, ca 5×5 cm.
- Stek brödet i smöret tills det fått en gyllene yta.
- Lägg upp brödet på ett serveringsfat och låt svalna.
- Lägg på grönkålen, en bit lax och toppa med örtmajonnäsen.