stäng av

Ingredienser

  • Abisko
  • dl majonnäs
  • 2 msk hackade örter till exempel dill, gräslök och persilja
  • salt & svartpeppar
  • 2 grönkålsblad
  • olivolja till stekning
  • 1 skiva Abisko
  • 1 msk smör
  • 125 g varmrökt lax
1
2
3
4
5
4 röster

Varmrökt lax med örtmajonnäs och grönkål

Det går bra att byta ut laxen till räkor eller annat skaldjur.

Förslag på bröd

Abisko

Ingredienser

  • Abisko
  • dl majonnäs
  • 2 msk hackade örter till exempel dill, gräslök och persilja
  • salt & svartpeppar
  • 2 grönkålsblad
  • olivolja till stekning
  • 1 skiva Abisko
  • 1 msk smör
  • 125 g varmrökt lax

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen och örterna, smaka av med salt och peppar.
  2. Skär bort stjälken från grönkålen och skär eller riv sedan ner i mindre bitar. Stek i lite olivolja tills kålen blivit lite krispig, ca 7 min.
  3. Skär brödet i mindre bitar, ca 5×5 cm.
  4. Stek brödet i smöret tills det fått en gyllene yta.
  5. Lägg upp brödet på ett serveringsfat och låt svalna.
  6. Lägg på grönkålen, en bit lax och toppa med örtmajonnäsen.

Fler recept med