stäng av

Ingredienser

  • 5 små vete- eller rågkakor från Polarbröd
  • 2 dl kikärtor
  • rapsolja
  • ½ tsk salt
  • dl keso
  • 2 msk tomatpesto
  • 2 dl fruktcocktail
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
1
2
3
4
5
0 röster

Vegetarisk ostsmörgåstårta

Receptbidrag från Camilla Hansson.

Ingredienser

  • 5 små vete- eller rågkakor från Polarbröd
  • 2 dl kikärtor
  • rapsolja
  • ½ tsk salt
  • dl keso
  • 2 msk tomatpesto
  • 2 dl fruktcocktail
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl creme fraiche

Gör så här

  1. Kikärtsröra: Mixa kikärtor med lite rapsolja tills den blir krämig. Tillsätt salt.
  2. Kesoröra: Blanda keso med tomatpesto, tillsätt mer pesto om du vill ha starkare smak.
  3. Fruktcocktail: Mixa fruktcocktail, ordentligt avrunnen, med majonnäs.
  4. Lägg fyllningarna i den följd du vill ha i tårtans lager.
  5. Vispa upp creme fraichen tills den nästan är som vispad grädde och täck hela smörgåstårtan med den.
  6. Dekorera med till exempel skivad gurka runt om, rullade ostskivor i strutar, tunt skivad brieost, tomater och ägg. Överbliven fyllning kan du ha som smörgåspålägg senare!

Fler recept med