Vegetarisk påsktårta
En smörgåstårta med mycket smak av ost och grönt.
Receptet är tillagat på åtta halvmånar Polarkaka, en förpackning
Förslag på bröd
Polarkaka
Ingredienser
- 8 halvmånar Polarkaka
- Fetaost- och spenatröra
- 4 dl grekisk youghurt
- 300 g fetaost
- 125 g babyspenat
- Rivet skal av en halv citron
- Salt och svartpeppar
- Äggröra med smörgåskrasse
- 6 kokta ägg
- 1 ask smörgåskrasse
- 2 dl majonnäs
- Salt och svartpeppar
- Picklesröra
- 300 g färskost
- 2 dl pickles
- Garnering
- 200 g groddar i olika färger och former
- 1 gurka
- 1 knippe rädisor
- 100 g salladsskott
Gör så här
Fetaost och spenatröra
- Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa samman grovt. Smaka av med salt och peppar.
Äggröra med krasse
- Skala och finhacka äggen och blanda med majonnäs. Klipp ner krasse och smaka av med salt och peppar.
Picklesröra
- Finhacka pickles och blanda samman med färskosten. Addera eventuellt en nypa salt.
Montering
- Lägg två brödkakor på ett serveringsfat så att det blir en rund. Bred ut picklesröran över hela rundeln.
- Lägg på två brödkakor till och bred ut 2/3 av fetaoströran.
- Lägg på två brödkakor till och bred ut äggröran.
- Lägg på två brödkakor till och bred ut det sista av fetaoströran.
- Hyvla rädisor och gurka tunt. Garnera med mycket grönt, groddar, rädisor och späda salladsskott.