Vetekaka med färskpotatisfrittata
En matig och god macka, perfekt att ta med på utflykten!
Förslag på bröd
Vetekaka
Ingredienser
- 8 Vetekaka
- 250 g färskpotatis
- 1 lök
- 1 msk olivolja
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad gräslök
- 6 ägg
- 50 g riven ost
- ½ tsk salt
- 1 paket färskost
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- svartpeppar
- ruccola
- sallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 180C°.
- Koka potatisarna och låt svalna. Använd med fördel överbliven kall potatis!
- Strimla löken och stek den mjuk i olivoljan. Knäck äggen i en bunke och blanda med dill, gräslök, riven ost, salt, peppar och stekt lök.
- Skiva potatisen. Fodra en ugnsform med bakplåtspapper och placera ut potatisen. Häll över äggstanningen och grädda i ugnen i 20 minuter eller tills frittatan stannat. Skär den i bitar.
- Bred 8 st Polarbröd Vetekaka och lägg på sallad, ruccola, paprika och frittata och gör fyra stycken dubbelmackor.