stäng av

Ingredienser

  • 2 paket Jubileumskaka
  • 6 msk växtbaserat margarin utan palmolja
  • 2 msk vegiar
  • 600 g Oatly fraiche
  • 180 g tångrom, röd eller svart – eller både och
  • 300 g tomater av olika färg och form
  • 100 g gurka
  • 2 granatäpplen, bara kärnorna
  • ½ citron i skivor
  • dillkvistar
  • 1 tub tartex herbs
  • 3 msk bostongurka
  • 3 msk växtbaserad grädde
  • 230 g alspånsrökt tofu, riven
  • 4 msk vegansk majonnäs
  • 1 msk pepparrot på tub
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • ½ citron, saften
  • smör
1
2
3
4
5
0 röster

Vrå sockens vegetariska smörgåstårta

Receptbidrag från Kajsa Persson.

Ingredienser

  • 2 paket Jubileumskaka
  • 6 msk växtbaserat margarin utan palmolja
  • 2 msk vegiar
  • 600 g Oatly fraiche
  • 180 g tångrom, röd eller svart – eller både och
  • 300 g tomater av olika färg och form
  • 100 g gurka
  • 2 granatäpplen, bara kärnorna
  • ½ citron i skivor
  • dillkvistar
  • 1 tub tartex herbs
  • 3 msk bostongurka
  • 3 msk växtbaserad grädde
  • 230 g alspånsrökt tofu, riven
  • 4 msk vegansk majonnäs
  • 1 msk pepparrot på tub
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • ½ citron, saften
  • smör

Gör så här

  1. Smöra 6 halvor Jubileumskaka.
  2. Fyllning 1: Blanda tartext herbs, bostongurka och 2–3 msk växtbaserad grädde.
  3. Fyllning 2: Blanda tofu, med 200 g Oatly fraiche, 2 msk vegansk majonnäs och pepparrot.
  4. Fyllning 3: Blanda 200 g Oatly fraiche, 90 g röd tångkaviar, 2 msk vegansk majonnäs, schalottenlök, citronsaft och 1 msk hackad färsk dill.
  5. Topping: Blanda vegiar med 200 g Oatly fraiche.
  6. Lägg ihop 2 Jubileumskakor till en cirkel och bred ut fyllning 1. Gör på samma sätt med fyllning 2 och 3 och lägg på ett sista lager Jubileumskaka.
  7. Täck tårtan med toppingen, täck över och låt stå över natten.
  8. Dekorera tårtan med till exempel tångrom, tomater av olika färg och form, gurka, granatäppelkärnor, citronskivor och dillkvistar.
  9. Ät och må!

Fler recept med