Vrå sockens vegetariska smörgåstårta
Receptbidrag från Kajsa Persson.
Ingredienser
- 2 paket Jubileumskaka
- 6 msk växtbaserat margarin utan palmolja
- 2 msk vegiar
- 600 g Oatly fraiche
- 180 g tångrom, röd eller svart – eller både och
- 300 g tomater av olika färg och form
- 100 g gurka
- 2 granatäpplen, bara kärnorna
- ½ citron i skivor
- dillkvistar
- 1 tub tartex herbs
- 3 msk bostongurka
- 3 msk växtbaserad grädde
- 230 g alspånsrökt tofu, riven
- 4 msk vegansk majonnäs
- 1 msk pepparrot på tub
- 2 finhackade schalottenlökar
- ½ citron, saften
- smör
Gör så här
- Smöra 6 halvor Jubileumskaka.
- Fyllning 1: Blanda tartext herbs, bostongurka och 2–3 msk växtbaserad grädde.
- Fyllning 2: Blanda tofu, med 200 g Oatly fraiche, 2 msk vegansk majonnäs och pepparrot.
- Fyllning 3: Blanda 200 g Oatly fraiche, 90 g röd tångkaviar, 2 msk vegansk majonnäs, schalottenlök, citronsaft och 1 msk hackad färsk dill.
- Topping: Blanda vegiar med 200 g Oatly fraiche.
- Lägg ihop 2 Jubileumskakor till en cirkel och bred ut fyllning 1. Gör på samma sätt med fyllning 2 och 3 och lägg på ett sista lager Jubileumskaka.
- Täck tårtan med toppingen, täck över och låt stå över natten.
- Dekorera tårtan med till exempel tångrom, tomater av olika färg och form, gurka, granatäppelkärnor, citronskivor och dillkvistar.
- Ät och må!