Wrap med äppelkyckling – serveras med ugnsbakad majs
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- 1 Ekologisk kyckling
- 2 Gula lökar
- 3 Vitlöksklyftor
- 1 Röd chili
- 2 msk Olivolja
- 3½ dl Barbequesås
- 1 Lime
- 1 dl Äppelmust
- 1 tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 1 Majskolv i blast
- Lite majonnäs
- Några blad romansallad
- 1 Rödlök skuren i tunna skivor
- ½ dl Crème fraiche
Gör så här
Dragen äppelkyckling
- Gör gärna kycklingen dagen före. Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingen i en smord form. Skär löken i klyftor och lägg runt om. Blanda barbequesås med chili, finhackad vitlök, saft från limen, äppelmust, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Täck med folie och sätt in i ugnen i cirka 2 timmar. Kycklingen räcker till många portioner, vi använde cirka 1/4 av kycklingen till våra fyra wraps. Plocka av kycklingköttet från ben och skinn. Dra isär det med en gaffel och blanda med såsen.
- Lägg in majskolven med bladen på i ugnen på 200°. Efter 20 minuter är kornen mjuka och fina och går bra att skära av majskolven.
- Bred lite majonnäs på bröden. Lägg på salladsblad, kyckling, majskorn och tunt skuren rödlök. Toppa med några matskedar crème fraiche. Rulla ihop!