Wrap med bulgur- och lammfärsbullar
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- Bulgur- och lammfärsbullar:
- 250 g Lammfärs
- 1 dl Bulgur
- ½ Gul lök, finhackad
- 1 Vitlöksklyfta, finhackad
- ½ Färsk chili, finhackad
- 1 Citron, det finrivna skalet
- 1 kvist Rosmarin, finhackad
- ½ tsk Paprikapulver
- 1 tsk Salt
- 1½ msk Mynta, finhackad
- 2 msk Olivolja
- Fetaostkräm:
- 100 g Fetaost
- 1 dl Creme fraiche eller tjock rysk yoghurt
- ½ msk Olivolja
- Några basilikablad
- Färsk mynta
- Romansallad
Gör så här
Bulgur- och lammfärsbullar
- Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet, låt svalna något.
- Blanda lammfärsen med kokt bulgur, lök, kryddor, salt och örter.
- Forma köttfärsen till bullar och stek dem i olja tills de fått fin färg.
Fetaostkräm
- Bryt fetaosten i mindre bitar och lägg den i en skål.
- Mosa den med en gaffel.
- Lägg i crème fraiche och olivolja och blanda alltihop till en jämn röra.
Wraps
- Bred lite av ostkrämen på bröden.
- Lägg på ett par salladsblad, köttbullar och mynta, vik ihop till wraps och klicka på resten av fetaostkrämen.