Wrap med kryddig lax – serveras med rotsellericoleslaw
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- Kryddig laxsida
- 400 g Laxfilé
- 2 tsk Fänkålsfrön
- 2 tsk Salt
- 2 tsk Råsocker
- 1 tsk Chiliflakes
- 1 msk Smör
- 1 msk Olivolja
- Coleslaw på rotselleri
- 250 g Rotselleri
- ½ tsk Salt
- 1 dl Rysk yoghurt
- 2 msk Majonäs
- 1 Citron, det rivna skalet
- 1 msk Citronsaft
- 2 msk Rostade sesamfrön eller tex fänkålsfrön
- Ärtskott
Gör så här
Kryddig laxsida
- Sätt ugnen på 150°.
- Blanda ihop kryddorna. Stöt gärna i en mortel.
- Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund.
- Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja.
- Sätt in i ugnen och låt den gå färdigt, det vill säga tills innertemperaturen är 48°.
Coleslaw på rotselleri
- Skala rotsellerin och skär den i så tunna strimlor som möjligt eller riv på det grövsta på rivjärnet.
- Lägg i ett durkslag och slå över cirka en liter kokande vatten.
- Låt svalna och krama bort överflödigt vatten. Lägg rotsellerin i en skål.
- Riv skalet från citronen med en zester.
- Tillsätt yoghurt, majonnäs, salt samt skal och saft från citronen, blanda om ordentligt.
- Strö över rostade sesamfrön.
Wraps
- Lägg lax och rotselleri i bröden och rulla ihop.
- Strö på lite rostade sesamfrön och garnera med ärtskott.