Wrap med renskavskebab – serveras med äppelraita och picklad rödlök
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- 1 paket Renskav (240 g)
- 2 msk Rapsolja
- 2 msk Soja
- 1 Vitlöksklyfta, riven
- 1 tsk Sambal oelek eller harissa
- 1 tsk Stött spiskummin
- 1 msk Citronsaft
- 1 nypa Torkad oregano
- ½ dl Bladpersilja, finhackad
- 2 dl Matlagningsyoghurt
- 1 Äpple, grovt rivet
- ½ Citron, saft och finrivet skal
- ½ tsk Salt
- ½ dl Ättikssprit
- 1 dl Strösocker
- 1½ dl Vatten
- 1 Rödlök
- ½ Isbergssalladshuvud, strimlat
- 5 cm Gurka
Gör så här
Äppelraita
- Riv äpplet grovt.
- Krama ur vätskan och blanda yoghurt med äpple, citronskal, saft och salt.
Picklad rödlök
- Sylta rödlöken, gärna en eller några dagar tidigare.
- Koka upp ättika socker och vatten.
- Skiva rödlöken tunt och lägg dem i en glasburk.
- Häll lagen över löken och låt den svalna.
Kebab
- Blanda rapsolja, soja, vitlök, sambal oelek eller harissa, spiskummin, citronsaft och torkad oregano till marinaden utom persiljan och vänd ner den något tinade renskaven. Låt stå några minuter.
- Hetta upp lite olja och stek renskaven i 5–10 minuter eller tills den är genomstekt.
- Låt svalna något och blanda ner den finhackade persiljan.
Wrap
- Lägg isbergssallad på dina wraps.
- Skala gurkan, kärna ur den och skär den riktigt tunt.
- Lägg upp på wrapsen.
- Lägg på renskav och rödlök.
- Vik ihop till wraps och toppa med äppelraita.