Wrap med rödkål och ungsrostade jordärtsskockor
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- 3 Majonäs
- ½ dl Rökta mandlar
- 300 g Jordärtskocka
- 1 Citron
- 1 Vitlöksklyfta, finhackad
- 3 msk Olivolja
- Flingsalt
- 3 msk Persilja, finhackad
- ¼ Rödkålshuvud
- 1 tsk Söt svensk senap
- 2 msk Äppelcidervinäger
- ½ tsk Flytande honung
- 1 dl Rapsolja
- Salt och peppar
Gör så här
- Börja med att rosta jordärtsskockorna. Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala jordärtskockorna. Lägg dem i vatten med citronsaft i för att undvika att de mörknar.
- Låt skockorna rinna av och blanda med olja vitlök och flingsalt.
- Lägg upp på en plåt och rosta dem i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått fin färg.
- Vänd skockorna i finhackad persilja.
- Förbered rödkålssalladen. Skär rödkålen tunt.
- Blanda senap, vinäger och honung. Rör ner lite olja i taget till en krämig vinegrätt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner rödkålssalladen i vinegrätten.
- Hacka mandlarna grovt.
- Bred lite majonnäs på bröden.
- Lägg upp rödkålssallad och ugnsrostade jordärtskockor.
- Strö över mandel. Rulla ihop.