Wrap med smakrika linser
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- 1 ask Kokta gröna linser (ca 380 g)
- 4 msk Västerbottenost, grovt riven
- 2 msk Persilja, finhackad
- 1 Citron, det finrivna skalet
- 1 tsk Fransk senap
- 2 msk Olivolja
- 2 msk Torkade tomater, finhackade
- Salt och peppar
- 2 Morötter
- ½ dl Solroskärnor
- 3 msk Färskost
- 1 påse Babyspenat
Gör så här
- Blanda ihop linssalladen.
- Skölj linserna ordentligt i kallt vatten.
- Blanda ihop med övriga ingredienser.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skala morötterna och hyvla dem på längden.
- Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
- Bred på färskost på bröden.
- Lägg på spenat, toppa med linssalladen och morotsremsorna.
- Strö över rostade solroskärnor.