Jubileumskaka Vallmo

Mjuka, gyllengräddade vetekakor strösslade med vallmofrön

Nu finns de goda Jubileumskakorna även strösslade med vallmofrön, något som lyfter smaken och ger en lite annan upplevelse. Brödet passar lika bra till frukost som till utflykten, eller varför inte som grund till en god smörgåstårta?

Ingredienser

Vetemjöl¹, vatten, sirap¹, rapsolja¹, fermenterat vetemjöl, vetegluten, vallmofrö (1,7%), jäst¹, salt, veteskållning¹, vegetabiliskt emulgeringsmedel (mono- och
diglycerider av fettsyror, mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar), bakpulver (hjorthornssalt), maltmjöl (korn).

1Ursprungsland: Sverige.

Mjölkfri. Utan konserveringsmedel. Bakat i Norrland.

Näringsdeklaration per 100g

Energi (kJ) 1 200
Energi (kcal) 290
Fett 7,1
Varav mättat fett 1,1
Kolhydrater 48
Varav sockerarter 5,8
Fiber 2,5
Protein 8,6
Salt 0,80