Jubileumskaka Vallmo
Mjuka, gyllengräddade vetekakor strösslade med vallmofrön
Nu finns de goda Jubileumskakorna även strösslade med vallmofrön, något som lyfter smaken och ger en lite annan upplevelse. Brödet passar lika bra till frukost som till utflykten, eller varför inte som grund till en god smörgåstårta?
Ingredienser
Vetemjöl¹, vatten, sirap¹, rapsolja¹, fermenterat vetemjöl, vetegluten, vallmofrö (1,7%), jäst¹, salt, veteskållning¹, vegetabiliskt emulgeringsmedel (mono- och
diglycerider av fettsyror, mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar), bakpulver (hjorthornssalt), maltmjöl (korn).
1Ursprungsland: Sverige.
Mjölkfri. Utan konserveringsmedel. Bakat i Norrland.
Näringsdeklaration per 100g
Energi (kJ) 1 200
Energi (kcal) 290
Fett 7,1
Varav mättat fett 1,1
Kolhydrater 48
Varav sockerarter 5,8
Fiber 2,5
Protein 8,6
Salt 0,80